Eat, sleep, drink- repeat!


Den här veckan har skjutit förbi som ett skott. Vi är i grund och botten oändligt rastlösa, lite trötta och sömniga dygnet runt och vi är egentligen inte så aktiva med nåt förutom matlagning och goda drycker. DET ÄR IOFS INTE DÅLIGT. Nu delar jag med mig av helgens gottigheter. Varsågoda!


I torsdags fick Björn feeling för tonfisktartar. Ingen av oss har tidigare ätit detta så det blev en ny och välkommen upplevelse för oss båda! Het sås, tonfisk, inlagd ingefära, sesamfrö och koriander. SÅ JÄVLA FRÄSCHT! Och gott. Själv la jag lite tid på att kandera ingefära. Ni hittar recept här nedan.


Jag googlade runt på flera olika sätt att göra detta, men landade till slut på detta:

1. Skala och strimla ingefäran. Jag gjorde typ stavar och kokade sedan i ca 30 minuter (dom ska bli mjuka!)

2. Töm ur vattnet, full upp nån deciliter vatten och måtta upp hur mycket ingefära du har. Lika delar socker som ingefära och ner i nya vattnet! Jag körde på 2,5 dl ingefära, 1 dl vatten och 2,5 dl socker.

3. Låt sjuda till sockret klarnar och ingefäran blivit lätt genomskinlig.

4. Rulla i socker. KLART!

Så gott. Och PERFEKT som lite lyxig garnityr till din cocktail. Testa och dela gärna med er. Sånt är alltid lika kul🖤Bubbel och GTs. Det blev en del. Tror vi är jävligt duktiga på att dricka lagom. Sällan blir det mer än ett par öl, eller en shitload vin så en storknar. Hela grejen med att det är GOTT försvinner ju då. Nåt ni kanske inte vet om mig är att jag nästan aldrig dricker sprit själv( TRU!) Dom GT:s och cocktails jag gör hemma landar för jämnan i Björns händer. Han klagar inte. Jag håller mig lugn med starksprit när jag inte alltid mår så jävla bra av det, men klart jag smakar av och njuter i smyg jag med. Säger ALDRIG nej till Margaritas dock… Förutom Champagne så är det fan livets dryck!

Det händer btw så sällan att vi river av en riktigt dyngig fest och det ÄR verkligen njutbart det ska vara. Gott och njutbart. Nåt glas hit och dit och sen är jag nöjd.


Skagen igår! Helvete, vi är grisar. Åt upp säkert sju stycken var på typ 7 minuter och ingen var argare på mig än min mage. Sorry not sorry. Alltid lika smarrigt och med lite cava blev det helt jävla magisk avslutning på en trött lördag. Vädret har varit så grått och trist hela helgen, vilket inte gör att livet rullar på snabbare. Precis tvärtom faktiskt. Glad över att solen nu tittar fram såhär mot söndagkvällen.


Helgens OMFG!!!

Egg Benedicte.

Jag hulkade typ fram att detta fan är det godaste jag någonsin ätit i hela mitt jävla liv. Vi lyxbrunchade lite. Juice i vinglas och riktig ‘håll-käften’-lunch. Winner!!


Det var det! Tycker vi presterat rätt bra om jag får säga det själv!

Tack för den här veckan🖤

Puss/V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.