Cava & spansk riesling!

Snett är det nya raka så ni vet.

Det är ingen hemlighet att jag gillar Nelemans viner. Dom är så balla! Just fucking Good Wine (det röda ni vet) har jag tipsat om tidigare och nu dundrar vi på mot en spansk Riesling. Du hörde rätt. Riesling och Viognier i en najs blandning ger typ SÅ MYCKET stenfrukt. Massvis med stenfrukt faktiskt. Den är halmgul och skulle säkert må helt okej av lite lagring. Hur ska jag beskriva den här sköningen? Den är väldigt speciell och jag är (som ni vet) en riktigt rödvinsdrickare, men nu och då slinker det ner en sån här jävel. Jag känner citrus, någon slags oljighet och typ en sval kryddighet. Så beskrivs den bäst enligt mig. Det här är en Limited Edition och vad jag ser nu på Vinotekets lager så finns det blott NIO FLARROR kvar. Hallå. Än en gång: Vad väntar du på? Ät med skaldjur! Jag åt det till kvällens pasta och det sabbade hela min vibe. Usch.

Så till Cavan! Älskar cava! Nästan lika mycket som jag älskar champagne men då är väl också just cava det närmaste vi kommer en lyxig, bubblig skumpa från just Champagne. Den här från Neleman Bodegas är lite som att sprätta en låda småkakor med farmor en solig sommardag i juni. Väldigt frisk frukt, lite brödig och en lite tyngre avslutning. VÄLDIGT gott! Det här ska drickas NU NU NU, men du får vänta till lagret är påfyllt först. Mitt tips är att bevaka produkten så du får tag i en flaska när den åter är i lager. 85% Macabeo 15% Chardonnay, 12% alko och ekologiskt som fan! Det här ska jag ha med mig i båten i sommar. Tillsammans med sju sorters kakor.

Fortsätt gärna att dela era viner på Insta! Älskar när ni taggar mig när ni varit i farten och fyllt upp vinhyllan hemma. Blir SÅ glad🍷

Hejsvejs! /V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.