Första dippen 2020

Ibland så mår jag inte så bra. Så är det väl för alla? Senaste dagarna har jag varit rätt så deppig, allmänt opeppad och hyperkänslig för precis varenda liten motgång. Det här är inget konstigt eller något jag känner är varaktigt men det stör mig. Igår stod jag och bölade nere i tvättstugan över att barnen ständigt tjatar om YouTube. Grät över att jag inte har ett flashigt jobb och jag fällde kanske några tårar över det faktum att jag fan alltid är trött. Det är fan som att batteriet är tömt och noll laddning går in. Hursomhelst så är jag inte direkt deppad men det har varit några dagar nu när jag inte hört fågelkvitter och njutit av kaffet. Barn har varit sjuka, jag har inte jobbat och det är som att jag är fånge i min egen kropp. När jag väl har chansen att göra något för mig själv så orkar jag inte! Igår kände jag mig totalt värdelös på ALLT även om jag såklart är väl medveten att det verkligen inte är så. Det är veckan för ägglossning, vänner. Då mår jag sämst och varenda liten jävla grej gör att jag överreagerar. Småsaker blir enorma och jag känner mig pytteliten på jorden.

Allt är inte regnbågar och enhörningar hela tiden såklart och det här är något jag vet. Ibland svämmar mina tårkanaler över och jag bara gråter och gråter. Stod i duschen och fulgrät i säkert 20 min igår. SÅ JÄVLA SKÖNT! Det var liksom ingen speciell känsla som ville ut eller något jag är ledsen över utan det är mer som ventilering. Andetag och gråt som måste tas och släppas ut. Idag mår jag SÅ MYCKET BÄTTRE. Kanske inte fullt ut jättebra men det går åt rätt håll. Är det så konstigt att vi bryter ihop ibland? Att vi inte orkar en jobbig vecka med VAB och vardagtjafs? För mig är det helt okej. Det jag avskyr är att jag måste igenom såna här dagar minst en gång i månaden oavsett tjafs eller ej. HORMONERNA! Varför finns ni ens?! Tack för er satans förbannelse också . V E R K L I G E N. Jag är inte glad över jättemycket och direkt något går fel så ångar jag på i huvudet om hur jävla kass morsa jag är eller hur satans lat jag känner mig. Även om jag absolut inte är det. Jag är en bra mamma. Tofflig kanske men bra mamma. Något jag också är, är en utomordentligt fin sambo. Fast alla gånger jag mår sådär ägglossnings-äckligt-dåligt så är jag fan sämst på allt! Helt otroligt hur hormoner fuckar upp en. Det gör mig arg. Allt jag kämpar för och är stolt över försvinner dom här dagarna och byts ut mot en bitter smak i munnen.

Men vet ni? Det är okej. Det är ALLTID okej att må lite sämre och det är mer än okej att prata om det. Jag känner mig själv väldigt bra, speciellt efter mitt mentala breakdown för två år sedan, och idag så kan jag verkligen säga, innan diskussionen barkar helt, att jag helt enkelt är neggig och sur på allt så en diskussion är onödig och överflödig. Sen börjar jag babbla skit ändå och som tur är får jag en kram och ett -Jag älskar dig, sen blir det mycket bättre.

Det jag vill säga är att det finns dagar när jag inte känner sig balanserad och glad. Det innebär inte att jag är olycklig och deprimerad. Det betyder att mina känslor fungerar som dom ska och att jag ibland behöver stanna upp för att samla kraft och släppa ut allt som jag hållit kvar inombords. Mänskligt. Älskar det ordet. Det är mänskligt att gråta, reagera och ventilera. För mig har det blivit ett måste att låta känslorna bubbla upp till ytan och släppa taget. Kan tänka mig att ungefär alla människor i hela världen känner igen sig i det vilket då får mig att undra: Hur kommer det sig att det fortfarande är så jävla svårt för oss att prata om känslor och nederlag?

Nu har jag gjort just precis det och ska härmed avsluta kvällen med att pussa barnen godnatt och tänka framåt mot en ny, förhoppningsvis mer energirik, vecka.

Älskar er! /V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.