Kära dagbok!

Det känns lite som att det är dags för ett klassiskt dagboksinlägg. Typ -Hej, hur mår du? -Jag mår bra! Osv osv. Det är skillnad på livet när man åter arbetar, jag har inte samma tid över för blogg, Instagram och massa annat roligt, men ändå känns det bra på alla sätt. Skönt att vara trött som fan om kvällarna och skönt att ha ett liv utanför dessa fyra väggar. Den här veckan har varit rätt uppdelad. Vi har haft barnen lite hipp som happ och jag har arbetat när Björn nu har semester. Det är både härligt och lite jobbigt. Var ska jag börja med denna spretiga uppdatering? Kanske med det faktum att jag inte bara firar EN MÅNAD TILLBAKA på jobbet, men att vi även denna vecka pallat hemmabygge, föräldrarollen och ledig kväll med vänner utan problem eller med återhållsamhet. En riktigt bra vecka med andra ord. Ni som följer mig på Instagram vet att vi påtat på med uteköket. Vi valde en rustik, gammal look och körde på det vi kan bäst: Inte följa några slags linjer eller ‘vad som är inne’. Skiter faktiskt fullständigt i vad som är på modet eller ej. Vi börjar dock det här bildspelet med en bild på mig från stranden igår. Som vanligt är min son min mästerfotograf! Mon Amie!


Så vi kan väl gå igenom köket lite lätt kanske? Vi gjöt egen betongskiva (igen) och valde att bygga en lägre kommod för handfat och blandare så både vi, barnen och vemsomhelst faktiskt når upp. Vårt utekök i övrigt är anpassat mest efter den långe mannen i familjen för att det 99 gånger av 100 är han som står och lagar käket. Blandaren är ett collab mellan Mora Armatur och Inredningsrör. Det är alltså samma kombo som gjort denna fina kran som uteduschen vi redan har vid bastustugan. Den här gången valde vi svart eftersom vi ville att den skulle smälta in ordentligt i omgivningen. Skålen är från Sthål och så himla fin! När vi gjöt så tryckte vi helt enkelt ner skålen, lämnade avtryck och sen lyfte bort den. När betongen torkat så hade vi då en liten grop som passar skålen perfekt när vi var ute efter att den på håll ska se ut som den sitter fast i stenen. Eftersom den är löstagbar så går den att använda både som handfat och skål när vi lagar mat! Väldigt behändigt. Blandaren kopplas in till vattenslangen precis som duschen. Supersmidigt.


Under veckan har jag mått lite sisådär men ändå overall good. Lite inre stress och oroligheter men det går ändå bra. Åkt buss, jobbat sena kvällar och ändå har jag inte känt mig knockad av intryck och måsten. Det går riktigt bra. Är otroligt stolt över mig själv. På något sätt har jag accepterat att det kommer ta en tid att acklimatisera sig till allt nytt och att stå svettig på jobbet igen. Samtidigt så ger det så mycket mer än det tar. Efter varje pass är jag mallig över att jag kan och vill detta så mycket. Skolan lär antagligen vänta i ett halvår till när jag blev reservplacerad (har ju fan inte tagit högskoleprovet) så vi får se vad hösten ger mig. Just nu är jag mer än villig (och bekväm) med att arbeta och vara bland bästa kollegorna.


Båten ja! Hon har blivit uppdragen massa gånger senaste veckan när Björn skulle iväg på Ö-rock och en ordentlig städning väntat alldeles för länge. Älskar att vi faktiskt köpte båt. Först var det ingen big deal men idag kan jag varken tänka mig ett liv utan henne och ett liv utan sjön och möjligheterna som kommer med det. Det är verkligen så rogivande och roligt. Igår tog vi alla vår båt till en närliggande by, promenerade genom skogen och fann massa folk och liveband. Väldigt mysigt och trevligt om vi bortser från mygg och en och annan rätt redlös fylltratt. Väldigt Norrland på många sätt!


Nog för att det är jävligt fint att sitta med kapell uppe en sen sommarkväll, men det vi kan göra tillsammans med barnen slår det med längder. Båt, bad och bus på vår favoritstrand är helt magiskt. Vide och River får stå för beviset här. Storebror älskar att dra iväg med båten (ju snabbare desto bättre) och helt ärligt så är han mycket bättre på knopar än jag själv. Han sitter så fint längst fram i båten när vi tuffar lugnt över sjön. Det ser så jäkla gött ut varje gång. Vi hann med några dopp igår, lite lek, solning och slappande innan vi skulle in till stan för shopping.


För att röra en öm punkt hos mig nu så är jag fortfarande rätt obekväm i min egen kropp. Sen jag slutade med Mirtazapinet så tappar jag vikt men uppgången har varit regelbunden och snabb under senaste året så ännu är jag inte helt nöjd. Speciellt när sommaren är här och jag ser tydligt var alla kilon av psykisk ohälsa lagt sig. Samtidigt är jag jätteglad att allt går åt rätt håll och inom ett år är jag säkerligen tillbaka där jag var innan. Vikten är absolut inte viktig för mig utan det är känslan jag har i kroppen när jag badar, väljer kläder eller ser mig i spegeln. Många säger att det inte syns så mycket men jag håller fan inte med alls. Det syns och det känns! Mycket. Jag kan inte förändra den känslan utan den sitter där konstant. Det är något särskilt med att behöva kämpa med något en inte är van vid. Jag har aldrig varit på en sån känslosam plats i mig själv och det är fan riktigt påfrestande ibland. Inombords kan jag skrika och vara förbannad över detta flera gånger i veckan, men jag känner också ett lugn nu när medicinen gått ur kroppen. Sertralinet som jag äter fungerar bättre utan en till medicin och den har liksom… brutit igenom mer. Jag känner att den kickar in som den ska trots att jag självklart har sämre dagar också, men vem har inte det?


Nog nu. Jag avslutar med köpet vi gjorde igår på vår spontana lilla shoppingtripp i Skellefteå. En picknickkorg! Det är typ töntigt hur länge vi diskuterat vad vi ska ha för korg till båtturer och gå-bort-kvällar hos vänner. Nu fann vi den iaf äntligen. På Åhléns! Jag tycker den är superfin och klassisk. Vad tycker ni? 399kr var priset på denna. Kanske lite dyr men nu har vi en korg vi är nöjda med.


Ett snabbt avslut på ett väldigt blandat dagboksinlägg: Idag är det ju då SÖNDAG. Vi lagar langos och är bakis. Jag sov till 14.30 och skäms inte ens. Låt en kvinna leva! Och sova!

Kärlek/ V

2 reaktioner till “Kära dagbok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.