Balkongen får ett lyft!


Jag är så uttråkad idag. För det första så är jag fortfarande förkyld och jävligt sliten och för det andra så öppnar jag föreläsningar-orkar inte lyssna. Öppnar skolböcker-orkar inte läsa. Är bara allmänt less idag! Då kliar det såklart i mina fingrar och hjärnan tänker: En klädställning kan väl vara till mer nytta än enbart till mina klänningar? JO! För jag bestämde att den ska stå HÄR, på balkongen utanför vårt sovrum där den får agera växtställning istället!


Så jag började med att bära upp den och sedan gå igenom alla skrymslen i huset i jakt på saker vi inte använder och som kan bli en del av balkong-myset istället. Jag gillar gamla och repiga saker. Gärna med massa års patina och en sån här liten makeover kostar ju ingenting eftersom vi redan har allt! Fiffigt.


Ljusstaken är fylld med blå/gröna stenar från vår första semester ihop. Vi plockade dom nere i Hälsingland från ett ställe fullt av just dessa fina i färg. Dom är S Å vackra och har en härlig historia bakom. Jag drog med mig dom genom hela Sverige, Danmark och Tyskland innan vägarna förde oss hem till Burträsk igen. Men! Det behövs mer växter. Snart så ska jag börja plantera lite av varje och kommer väl till det att mycket får stå häruppe med sol fram till sen eftermiddag och gottig värme. Klädställningen hittar ni HÄR förresten.


På andra sidan så står solsängen. Kan säga att det blir tokvarmt häruppe dagtid under sommaren men jättefin plats att dricka morgonkaffet på eller ta ett vinglas när midnattssolen lyser. Jag tycker det blev bra! Saknar lite krukor och rep för att hänga upp amplar i ställningen men när kryddor och växter börjat växa här tror jag det kommer bli jävligt gött. Vill ha någonting att hänga i hustaket ovanför sängen också, men får väl se hur den tanken tar sig.


Tänk utsikten vi får när alla dessa träd är borta. Aaaaaaah. Magi! Längtar. Sjön och utsikten är det absolut bästa med vårt hem och jag kan sitta i timmar och bara vara. Andas och känns lugnet.


Så! Har kommit lite mer till ro efter morgonens snabbprojekt och ska verkligen försöka kurera och slappna av nu så jag blir frisk nån jävla gång.

Kram/ V

7 reaktioner till “Balkongen får ett lyft!

  1. Lena

    Men alltså, kom hit vackra kvinna o fixa hos mig! Älskar oxå gamla saker men sen när man väl ska fixa iordning så blir det på fanken inte bra 🥴
    Den balkongen hade jag velat ha här hemma 👌🏼👌🏼🥰

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.